Zeleninová směs s jablky k masu, sýru, na topinky ......

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila IvaRudá

Ingredience

  • 1 kg Rajčata
  • 1/2 kg Papriky
  • 1/2 kg Cibule
  • 1/2 kg Jablka
  • 1 - 2 ks Cuketa
  • 200 g Cukr krystal
  • 90 ml Ocet (bzenecký)
  • dle chuti Sůl, pepř

Instrukce

  • Pokud tak jako já máte plno rajčat a už nevíte co s nimi, zkuste tento recept. Je to výborná přílohová směs třeba k pečenému masu, k uzeninám, sýrům ..... použít jde i pod maso tam, kde  kyselejší chuť nebude na závadu. A nebo si to můžete dát, tak jaké já, když vás honí mlsná na něco pikantního ;-).
    Takže jdeme na to: 
    Oloupeme jen cibuli, zbytek zpracujeme i se slupkou. Jablka, papriky a cukety zbavíme jádřinců a spolu s cibulí a rajčaty všechno nakrájíme na malé kousky. Dáme do velkého hrnce (ideálně s nepřilnavým dnem) a dáme vařit. Zpočátku hlídejte a míchejte, než to začne pouštět šťávu. Vaříme do měkka, což trvá tak cca půl hodinky. Občas promícháme. Pak přidáme ochucovací ingredience - cukr, ocet, sůl a pepř a ještě vaříme tak 10 minut, až se vše spojí a cukr dokonale rozpustí. 
    Pak přijde na řadu ruční mixér, kterým směs rozmixujte do konzistence, která vám vyhovuje. Někdo rád menší kousky, někdo větší..... taky lze polovinu rozmixovat na kaši a polovinu nechat bez mixování a pak obě půlky smíchat. Záleží na vás. Jen pozor, aby vás horký obsah nespálil nebo nezničil mixér. Klidně nechejte směs trošku zchladnout.
    Rozmixovanou směs ochutnejte a naplňte jí skleničky tak 2 cm pod okraj. Důkladně očistěte horní okraj skleniček a uzavřete je vyvařenými víčky. 
    Sterilujeme 30 minut na 80 stupňů. 
    Skleničky se zavařeným obsahem překryjeme utěrkou nebo ručníkem a necháme vystydnout.
    Dobré chutnání 😀
     
     
     
     
     
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account