Cuketová pomazánka

Vytisknout recept
Cuketa je královnou letní kuchyně. Už jste ale někdy ochutnala pomazánku z cukety?
Na sádle nebo oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme cuketu, sladkou i pálivou papriku, vegetu a sójovou omáčku.

Zeleninovou směs zhruba 30 minut dusíme, potom přidáme protlak a prolisované stroužky česneku a vaříme ještě 5 minut.

Cuketovou pomazánku odstavíme z ohně a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Směsí naplníme menší zavařovací sklenice a sterilujeme při 80. stupních Celsia 20 minut. Hotovou pomazánku používáme k potírání topinek.

Přidávám ji také do gulášové polévky - vylepší její chuť. Dále je vhodná na pomazání pizzy před obložením nebo na špagety. Zkrátka její použití je všestranné.
 
1kg - Nahrubo nastrouhaná cuketa
30dkg - Cibule
20dkg - Sádlo přip.olej
8stroužek - Česnek
1ks - Rajský protlak
6lžíce - Sójová omáčka
1lžička - Sladká paprika
lžička - Pálivá paprika nebo chilli
3lžička - Vegeta
příprava - 1 hodina
vaření - 30 minut
Kategorie Chuťovka
Uvařila ZdeňkaJelesnianská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account