Cuketová pomazánka
Zeleninovou směs zhruba 30 minut dusíme, potom přidáme protlak a prolisované stroužky česneku a vaříme ještě 5 minut.
Cuketovou pomazánku odstavíme z ohně a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Směsí naplníme menší zavařovací sklenice a sterilujeme při 80. stupních Celsia 20 minut. Hotovou pomazánku používáme k potírání topinek.
Přidávám ji také do gulášové polévky - vylepší její chuť. Dále je vhodná na pomazání pizzy před obložením nebo na špagety. Zkrátka její použití je všestranné. 1kg - Nahrubo nastrouhaná cuketa30dkg - Cibule20dkg - Sádlo přip.olej8stroužek - Česnek1ks - Rajský protlak6lžíce - Sójová omáčka1lžička - Sladká paprikalžička - Pálivá paprika nebo chilli3lžička - Vegetapříprava - 1 hodinavaření - 30 minut