Rybízový koláč s tvarohem.

Vytisknout recept
Krupicový cukr ušleháme s vejci a se změklou herou do pěny.
Potom přidáme mléko a vanilkový puding - ten nasypeme v prášku, nikoli vařený. Vsypeme polohrubou mouku a kypřící prášek a vmícháme hladké polotuhé těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Rozmícháme polotučný tvaroh s cukrem a dáme na takto připravené syrové těsto.
Posypeme rybízem - já jsem vzhledem k ročnímu období zvolila mražený.
To celé posypeme drobenkou. Drobenka se připravuje ze změklé hery, hrubé mouky a cukru krystal.
Takto připravený koláč dáme do předem vyhřáté troby a pečeme na 150°C cca 30 minut.
2dcl - mléko
2ks - vejce
350g - polohrubá mouka
120g - hera
1ks - vanilkový puding
1ks - kypřící prášek do pečiva
500g - polotučný tvaroh
120g - cukr krupice
ks - červený rybíz
ks - drobenka
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account