BRYNDZOVÉ HALUŠKY

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 4 ks brambor
  • 4 ks vajíčko
  • Bryndza
  • Prorostlá slanina

Instrukce

  • Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a vajíčka a vytvoříme těsto. Těsto by mělo mít hustou konzistenci.
  • Osolenou vodu necháme přijít k varu a připravíme si haluškovač. Ztlumíme plamen a přes haluškovač dáváme těsto do vroucí vody. Po každé lžíci těsta je třeba halušky ve vodě promíchat, aby se nespojovaly.
  • Povaříme cca 5 minut. Scedíme.
  • Slaninu si nakrájíme na malé kostky a pořádně opečeme. Do halušek přidáme bryndzu, navrch přidáme slaninu a pokapeme výpekem.
7 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Halušky jsem ještě nikdy nedělala. Určitě by mi to chutnalo. Musím si pořídit haluškovač.

    • Author
      NelaVávrová 11 měsíců ago

      tak to jste nebyla ještě na Slovensku nebo nemáte v rodině Slováky 😀 Dá se i bez přístroje, nebo zkuste první v restauraci…, ale samozřejmě nění nad domácí.

  2. Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

    Halušky mám moc ráda, dělávám, ale se zelím a uzeným masem, nebo anglickou slaninou…

  3. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    Mňam, máme je rádi, občas udělám, ale halušky mám raději se slaninou a zelím .-)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account