Kuře na paprice

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 2 hours
Uvařila SIPEJI

Ingredience

  • 600 g Kuřecí horní stehna
  • 2 lžíce Máslo
  • 2 ks Cibule
  • 2 lžíce Mletá paprika
  • 1 lžíce Provensálské bylinky
  • 1 lžíce Pomerančová kůra
  • 1 ks Rajče
  • 1 ks Smetana na vaření
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • 3 lžička Sůl
  • 3 lžička Citronová šťáva

Instrukce

  • Maso omyjeme. Cibule nakrájíme najemno a osmahneme na másle, přidáme papriku, bylinky a pomerančovou kůru. Zalijeme vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme na kostičky pokrájené rajče. Vaříme do změknutí masa. Pak maso vyjmeme a omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Vaříme ještě asi 20 minut, abychom se zbavili moučné chuti. Pak omáčku propasírujeme, aby byla krásně jemná a hladká. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
    Podáváme s těstovinami, knedlíkem, brambory, co má kdo rád.
    Dobrou chuť!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account