"TATARÁK" z karotky

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 7 - 8 ks Střední karotka
  • 4 ks Čerstvý tymián
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 ks Jarní cibulka
  • 1 ks Čerstvá šalvěj
  • 1 ks Rozmarýn
  • 1 ks Čerstvá petrželka
  • 1 lžička Chia semínka nebo sezam

Instrukce

  • Milé Ženy,
    dnes vám přináším nový TIP na zdravou skoro letní večeři. Karotkový tatarák, kterému říkám "Falešný lososový"
    Výtečná a zdravá náhrada za rybu, pokud ji doma zrovna nemáte čerstvou v ledničce. Zase jednoduché a zdravé.
    Co budete potřebovat?
    7 – 8 ks čerstvé karotky (středně velké)
    4 větvičky čerstvého tymiánu
    Špetka soli
    Špetka mletého pepře
    4 stroužky česneku (nejlépe pravý český)
    1 jarní cibulka i s natí
    2 lístky čerstvé šalvěje
    1 snítka čerstvého rozmarýnu
    Snítka čerstvé petrželky
    CHIA semínka (nebo sezam) dle chuti
    Karotku oškrábejte a přeřízněte na poloviny. Vložte do kastrůlku, zalijte studenou vodou, aby byla ponořená a povařte cca 10 minut.
    Slijte a nechte vychladnout.
    Poté ji překrájejte na menší kousky a vložte do robotu. Krátce promixujte. Poté přidejte ostatní suroviny a kutrujte do kouskovité hmoty.
    Na talíři vytvořte „tatarák“ a podávejte s opečeným toastem.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account