Bramborové koláčky s koriandrem

Vytisknout recept
Mexická varianta českých bramborových placek voní koriandrem a šmrnc jí dodává ostrá kořenicí směs. Elegantním doplňkem je netradiční citrusová salsa.
 
1Brambory zalijte v hrnci studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu, zmírněte plamen a asi dvacet minut vařte. Sceďte a v míse nahrubo rozmačkejte. Smíchejte se sýrem, vejcem, papričkami, dvěma lžícemi koření a většinou koriandru.

2. Na talíři nebo na pracovní ploše posypané moukou nebo kukuřičnou krupicí vytvarujte vyšší placičky. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a placky po obou stranách osmažte dozlatova. Potom je posypte zbylým koriandrem.

3. Připravte salsu: oloupejte grapefruit a ostrým malým nožem ho zbavte bílé kůry. Pak vykrajujte jednotlivé dílky (filátka) tak, abyste je zbavili bílých dělicích přepážek. Pracujte nad talířem, protože ovoce pouští hodně šťávy. Špičkou nože ještě odstraňte případná semínka. Hotové dílky nakrájejte, vykapanou šťávu smíchejte s trochou soli a pepře, ochutnejte a případně doslaďte. Salsu podávejte zvlášť v misce. 

ks - brambory 600 g
ks - ementál 120 g strouhaný
ks - mexické koření
ks - 2 PL nakládané papričky nasekané nadrobno
ks - vejce 2 ks ušlehané
ks - hrst kukuřičná krupice
ks - olej
ks - koriandr 1 svazek nadrobno
ks - sůl
ks - NA SALSU
ks - grapefruit 1 ks
ks - sůl
ks - pepř
ks - cukr
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account