Omáčka z pečeného česneku

Vytisknout recept
Rajčátka rozkrojím a dám na plech. Zakápnu olejem, lehce osolím a opepřím. Přidám i stroužky česneku. Dám péct do vyhřáté trouby na 200°C na 20 minut.
Na pánvičce osmahnu cibuli a postupně i žampiony. K osmaženým žampionům přidám rozmarýn a sůl.
Žampiony přendám do kastrůlku a přidám i vyloupané pečené česneky. Vše rozmixuji tyčovým mixérem a postupně přidávám vodu, dokud nezískám konzistenci krásně jemné omáčky. Nakonec podle potřeby dosolím.
Omáčku si můžete dát s těstovinami, fazolemi, quinoou… prostě s čímkoliv vás jen napadne. 
500g - rajčátka
9ks - stroužky česneku
ks - sůl a pepř
ks - olivový olej na zakápnutí
1ks - cibule
4lžíce - olivový olej
500g - žampiony
půllžička - rozmarýn
dle chutiks - sůl
cca 1l - voda nebo zeleninový vývar
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila AnnaTůmová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account