Snídaně pro zahřátí - Jáhlová kaše s medem a oříšky

Vytisknout recept
Jáhly propereme, případně spaříme horkou vodou a necháme okapat na sítě. Poté zalijeme rostlinným mlékem, osolíme, přidáme vanilkový cukr a na mírném ohni vaříme do měkka. Hotové jáhly osladíme medem, poklademe plátky másla, posypeme skořicí, kakaem a strouhanými oříšky. Pokud chceme, můžeme ozdobit ovocem.
Zahřívací suroviny: jáhly, skořice, kakao
Jáhly nejvyšší bio kvality od českého výrobce PROBIO. Vznikají loupáním prosa a dříve patřily k hlavním pokrmům našich předků. Jáhly zahřejí a pohladí vaše trávení. Stará východní medicína praví, že jáhly mají pozitivní účinky na slezinu a slinivku břišní a léčebně působí při žaludečních potížích. Jáhly patří mezi tzv. zahřívací potraviny, dopřejte si je především v chladnějším období.
 
Zdroj: www.probio.cz
300g - jáhly BIOHARMONIE
1l - rostlinné mléko
10g - skořice, med, kakao, máslo, oříšky
1špetka - sůl
příprava - 10
vaření - 7
Kategorie Dezert
Uvařila MichaelaLejsková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account