Sýrové krokety se sýrovým dipem

Vytisknout recept
Bramborové krokety zná každý. Tak pojďme vyzkoušet sýrovou variantu, kterou můžete podávat také jako hlavní chod. Tento recept je určený pro všechny milovníky sýra. V našem podání chuťový zážitek umocníme sýrem s bazalkou.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 400 g Pařený sýr s bazalkou BIO z farmy BOVINE
  • 4 vejce
  • 200 g strouhanky
  • 100 g hladké mouky
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • olej sůl, pepř, pažitka

Instrukce

  • Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka. Po slití brambory necháme vychladnout.
  • Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme nastrouhaný sýr, 2 vejce, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vytvarujeme kuličky.
  • Koule obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajíčka a strouhanky a následně usmažíme v oleji do zlatova. Hotové sýrové krokety necháme okapat od oleje na papírovém ubrousku.
  • Na sýrovou omáčku smícháme zakysanou smetanu se zbytkem nastrouhaného sýra a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.

Náš tip:

  • Pokud si chuť kroket chcete ještě zvýraznit, můžete do těsta nadrobno pokrájet šunku od kosti třeba z Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o. Postup je úplně stejný, jen do směsi sýra a brambor ještě přidáme pokrájenou šunku.

Notes

Základem receptury je Pařený sýr s bazalkou BIO z farmy BOVINE z Jeseníků. Rodinná farma hospodaří v ekologickém režimu. Na farmě chovají kromě masných krav i dojnice, od kterých získávají kvalitní mléko. Pařený sýr s bazalkou tak pochází z mléka dojnic z vlastního chovu, které žijí spokojený život na rozlehlých horských pastvinách panenské přírody. Mimo přípravu sýrových kroket lze Pařený sýr s bazalkou samozřejmě podávat studený na chlebu s máslem, výborně se hodí i do toastů, nastrouhaný na těstovinách, ale pochutnáte si na něm i samostatně s bílým vínem nebo jiným dobrým pitím.
Produkty nejen této farmy, ale i dalších lokálních výrobců naleznete nově v prodejně přímo v srdci Prahy NAŠE SÍŤOVKA. Prostor ve Štěpánské ulici 63 je plný potravin od držitelů ocenění Regionální potravina, BIO produkty ekologického zemědělství a výrobky se značkou KLASA.
Cílem prodejny je poskytnout lidem možnost nakoupit kvalitní potraviny s osvědčenými známkami kvality a také dát prostor regionálním výrobcům k prezentaci jejich výrobků. Sortiment prodejny zahrnuje regionální sýry, ovoce, zeleninu, mléčné, cukrářské i masné výrobky, oleje a rybí speciality. Kromě trvalé nabídky jsou plánovány také různé sezónní ochutnávky a promo akce jednotlivých krajů České republiky.
 
Zdroj a foto: Regionální potravina
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account