Masovo-zeleninové rizoto

Vytisknout recept
Rychlovka, kterou stihnete uvařit i po práci
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • rýže /množství podle počtů členů rodiny cca 100 g suché rýže na jednoho)
  • 1 plechovka vepřového nebo hovězího masa ve vlastní šťávě
  • 1 plechovka míchané zeleniny mrkev, kukuřice hrášek
  • sůl pepř, koření dle chuti

Instrukce

  • Uvaříme si do měkka rýži.
  • V kastrolu rozpustíme šťávu, případný tuk, co je v plechovce.
  • Maso z konzervy nakrájíme na kousky a přidáme do šťávy.
  • Necháme chvilku provařit a nakonec vysypeme slitou plechovku zeleniny.
  • Když se vše spojí a pořádně ohřeje, přisypeme rýži, navrch nastrouhaný sýr a dozdobíme zeleným.
8 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Rychlé a dobré

  2. 5 stars
    Rychlé a dobré jídlo. Jednou za čas si to můžeme dovolit.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Může být zajímavé, jen se snažím vyhýbat jídle v plechovce a veškerým polotovarům.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      Dá se i jinak, obrat maso, co zbylo z neděle, a zeleninu použít čerstvou… to je na každém… Ale já skoro denně vařím, a někdy si od toho fakt ráda odpočinu něčím rychlým.

  4. Tak tak…toto býval náš velmi častý oběd, když jsem chodila do práce a neměla moc času a ani nálady na vaření a přesto bylo potřeba nějaký oběd na druhý den vymyslet…Rychlé a dobré.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account