Mandlovo-pistáciové kuličky

Vytisknout recept
Tento recept pochází z Afriky, v mé výzvě reprezentoval Čad. Co se financí týče, nepatří k nejlevnějším a odvažuji se tvrdit, že většina ingrediencí se většině lidí jen tak v kredenci nepovaluje. Já třeba až do objevení tohoto receptu vůbec nevěděla, že existuje něco jako "voda z pomerančových květů", navíc jsem si nedělala žádné iluze, že se to dá sehnat v sámošce. Výsledné kuličky byly ale opravdu dobré a svěle doplnily seznam našeho vánočního cukroví.
 
1) Mandle je třeba jemně namlýt tak, aby připomínaly mouku. Já jsem je namlela a pak ještě přecedila přes sítko, abych získala to, čemu se anglicky říká "almond meal" a pro což nedovedu najít český název 🙂
 
2) Umleté mandle smícháme s moučkovým cukrem a vodou z pomerančových květů. Tu doporučuji přidávat po lžících, aby těsto nebylo příliš řídké.
 
3) Z těsta vytvoříme kuličky a naplníme je namletými pistáciemi. Postup je volný. Já jsem postupovala jako při "plácání" ovocných knedlíků - udělal jsem si placičku, do které jsem nasypala pistáciový prášek, a pak vytvarovala kuličku.
 
4) Kulička se pak obalí v moučkovém cukru a navrch se položí celá pistácie.
200g - jemně namleté mandle
20g - mleté pistácie
100g - moučkový cukr
5lžíce - voda z pomerančových květů
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Cukroví
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account