Zemiakové placky s bryndzou a šunkou

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 750 g Zemiaky
  • 130 g Polohrubá múka
  • 2 stroužek Cesnak
  • 250 g Bryndza
  • 150 g Šunka
  • 150 ml Kyslá smotana
  • Soľ, pepř
  • Sušený majorán
  • Olej

Instrukce

  • Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Pridáme soľ, múku, korenie, prelisovaný cesnak a majorán. Vypracujeme hladké cesto. 
    Na panvici rozohrejeme trochu oleja, na ktorom z cesta opekáme malé placky.
     
    Šunku nadrobno nasekáme a v malej miske zmiešame s bryndzou. Bryndzovou zmesou potierame hotové placky. 
    Placky podávame preliate kyslou smotanou.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account