Léčivé jahodovo-kurkumové latté. Prohřeje, omladí a dodá dobrou náladu.
Ingredience
- 200 ml Mandlové mléko
- 6 - 8 ks Jahody
- 1 špetka Mletá kurkuma
- 2 cl Javorový sirup
Instrukce
- Dopřejte si zdravé nekávové "latté" plné cenných vitamínů a minerálních látek. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin a bílkovin obsažených v mandlovém mléce se budete cítit omlazené a krásné.Jahody dodávají organismu vitamín A, B, C a E. Jsou bohaté na celou řadu dalších významných látek, jakými jsou draslík, hořčík a zinek. Jsou vynikajícím antioxidantem a zdrojem dobré nálady.Na 1 porci lahodného "latíčka" si připravte:200 ml mandlového mléka2 cl javorového sirupu (zaměňte za jiný, pokud ho doma nemáte)špetku mleté kurkumy6 - 8 ks čerstvých jahod Jak postupovat?Abyste dosáhly jemné a nadýchané pěny, je nutné mléko ohřát a vyšlehat. Vynikajícím pomocníkem je elektrický šlehač na mléko. Postačí i ruční spirálový šlehač. Teplé mléko vyšleháte i ručně, trvá to však delší dobu.Mléko nalijte do nádoby na šlehání mléka a přidejte špetku kurkumy. Vyšlehejte do husté pěny. Přelijte do skleničky.Jahody spolu s javorovým sirupem rozmixujte na kaši. Opatrně přelijte do horkého vyšlehaného mléka. Pokud je konzistence správně napěněná, jahody a mléko se nespojí a vytvoří duhový dojem.Popíjejte na zdraví a dobrou náladu.Dobrou chuť.