Léčivé jahodovo-kurkumové latté. Prohřeje, omladí a dodá dobrou náladu.

Vytisknout recept
Dopřejte si zdravé nekávové "latté" plné cenných vitamínů a minerálních látek. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin a bílkovin obsažených v mandlovém mléce se budete cítit omlazené a krásné.
Jahody dodávají organismu vitamín A, B, C a E. Jsou bohaté na celou řadu dalších významných látek, jakými jsou draslík, hořčík a zinek. Jsou vynikajícím antioxidantem a zdrojem dobré nálady.
Na 1 porci lahodného "latíčka" si připravte:
  • 200 ml mandlového mléka
  • 2 cl javorového sirupu (zaměňte za jiný, pokud ho doma nemáte)
  • špetku mleté kurkumy
  • 6 - 8 ks čerstvých jahod
 

Jak postupovat?

Abyste dosáhly jemné a nadýchané pěny, je nutné mléko ohřát a vyšlehat. Vynikajícím pomocníkem je elektrický šlehač na mléko. Postačí i ruční spirálový šlehač. Teplé mléko vyšleháte i ručně, trvá to však delší dobu.
Mléko nalijte do nádoby na šlehání mléka a přidejte špetku kurkumy. Vyšlehejte do husté pěny. Přelijte do skleničky.
Jahody spolu s javorovým sirupem rozmixujte na kaši. Opatrně přelijte do horkého vyšlehaného mléka. Pokud je konzistence správně napěněná, jahody a mléko se nespojí a vytvoří duhový dojem.
Popíjejte na zdraví a dobrou náladu.
Dobrou chuť.
200ml - Mandlové mléko
6-8ks - Čerstvé jahody
1špetka - Mletá kurkuma
2cl - Javorový sirup
příprava - 5
vaření - 1
Kategorie Nápoje
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account