Křehký koláč s ovocem

Vytisknout recept
Koláč, který nutričně obohatí snídani či dopolední svačinku nejen školákům.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2 hrnky univerzální nebo polohrubé mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • ½ sáčku prášku do pečiva

Drobenka:

  • 1 hrnek hrubé mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku krupicového cukru
  • 4 lžíce másla
  • + ovoce podle sezony
  • + máslo a mouka na přípravu formy

Instrukce

  • Nejprve zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 180 °C. Očistěte si ovoce a případně ho pokrájejte na menší kousky. Vidličkou nebo rukama zpracujte drobenku.
  • Všechny suroviny na těsto smíchejte postupně v míse a stěrkou se ujistěte, že v těstě nejsou hrudky. Stáhněte do formy a bohatě posypte ovocem i drobenkou.
  • Pečte 25–35 minut. Poté koláč zkontrolujte – podle typu ovoce a obsahu vody pak pečte dalších až 15 minut, aby se celý koláč dopekl.
  • Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a čerstvou bylinkou.
4 Komentářů
  1. Kristýna Štírová 8 měsíců ago

    Jedno z nejlepších míst na sladkou kuchyni a dezerty jsou Cookovy ostrovy. Letos jsme tam byli a přiznávám se, že jsem si odtamtud odvezla nějaká ta kila navíc. Ale jako jak by mohl člověk odolat, když na každém kroku je bistro s něčím lákavým? A manžel ten si zase pochvalou tamější studenou slanou kuchyni. Ta byla taky velmi příjemná. 🙂

  2. NelaVávrová 9 měsíců ago

    Krásné inspirace z receptu od Babic. volby =)

  3. Lenka Hudečková 9 měsíců ago

    Nádhera, hned mám chuť na koláč, ale musím být na sebe tvrdá 🙂

  4. Naděžda Křičenská 9 měsíců ago

    5 stars
    Krásný koláč a dobrý.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account