Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem

Vytisknout recept
 
Nejprve si prošpikujeme maso slaninou. Opečeme na oleji s máslem. Maso vyndáme a opečeme nakrájenou zeleninu. Přidáme trochu cukru a necháme zkaramelizovat. 
Přidáme hořčici, koření a ocet a vložíme maso. Podlijeme vývarem a vaříme až do změknutí masa. 
Po vychladnutí vyjmeme koření a nakrájíme maso na plátky. Omáčku se zeleninou rozmixujeme. 
Zahustíme moukou, necháme 20 minut provařit. 
Přidáme šlehačku a dochutíme citronem. 
 
 
Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami. 
 
 
 
 
Klasický recept, který jistě bude chutnat všem. Přeji dobrou chuť!!!
120dkg - hovězí zadní maso
15dkg - uzená slanina
po 20dkg - mrkev, celer, petržel
1ks - cibule
5dkg - plnotuč. hořčice
3lžíce - cukr krupice
3lžíce - ocet
15dkg - rostl. olej
40dkg - šlehačka
4lžíce - polohrubá mouka
3ks - bobkový list
8ks - pepř
6ks - nové koření
3lžička - sůl, citr. šťáva
1lžíce - máslo
příprava - 60
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account