Luštěninové karbanátky.

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila KamilaKřivčíková

Ingredience

  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Majoránka
  • 1 hrst Strouhanka
  • 250 g Largi luštěninová směs
  • 1 lžíce Podravka natura
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 ks Čerstvá petrželová nať
  • 1 sklenička Jemný Ajvar Podravka

Instrukce

  • Luštěninovou směs namočíme předem (čočka, hrách, fazole). Na druhý den směs uvaříme spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou. Směs scedíme, bobkový list vyjmeme a umeleme na mlýnku. Do hmoty přidáme Podravku Natura, vejce, cibuli, česnek, nasekanou petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou. Připravenou směs formujeme do karbanátků a smažíme na oleji. Podáváme se zeleninovým salátem a ajvarem Podravka jako dipem. Je to vynikající lehké a zdravé jídlo.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account