Luštěninové karbanátky.
Ingredience
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 2 ks Vejce
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Majoránka
- 1 hrst Strouhanka
- 250 g Largi luštěninová směs
- 1 lžíce Podravka natura
- 1 stroužek Česnek
- 1 ks Čerstvá petrželová nať
- 1 sklenička Jemný Ajvar Podravka
Instrukce
- Luštěninovou směs namočíme předem (čočka, hrách, fazole). Na druhý den směs uvaříme spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou. Směs scedíme, bobkový list vyjmeme a umeleme na mlýnku. Do hmoty přidáme Podravku Natura, vejce, cibuli, česnek, nasekanou petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou. Připravenou směs formujeme do karbanátků a smažíme na oleji. Podáváme se zeleninovým salátem a ajvarem Podravka jako dipem. Je to vynikající lehké a zdravé jídlo.