Citronové řezy
Ingredience
Těsto:
- 140 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 120 g másla
- 3 g soli
Náplň:
- 2 celé velké citrony
- 60 g citronové šťávy
- 250 g cukru krupice
- 4 celá vejce
- 25 g kukuřičného škrobu
- 3 g soli
- 120 g smetany ke šlehání
- 50 g rozpuštěného másla
Instrukce
- Do mísy navážíme mouku, cukr krupici, sůl, přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo a stěrkou zamícháme.
- Tuto směs rovnoměrně namačkáme do pekáčku vyloženého papírem na pečení, několikrát těsto probodneme vidličkou a v troubě při 160 °C na program „horkovzduch“ asi 25–30 minut pečeme dozlatova.
- Mezitím pomocí tyčového mixéru či barového blenderu rozmixujeme úplně všechny ingredience na náplň dohladka.
- Směs nalejeme na právě upečený základ a při 150 °C pečeme dalších 15–20 minut do zatuhnutí.
- Ihned koláč z trouby vyjmeme a necháme ho vychladnout. Nejlépe chutná čerstvý.
💜
Děkuji za inspiraci
to by mi doma neuspělo, manžel se na sto honů vyhýbá citrónu, vadí mu…
Né každému se člověk může zavděčit.
Může to být dobré, jen já tedy nemám osobní zkušenost, jak pak dopadne ten koláč, když je vlastně pečený ještě předtím, než se na něj dá náplň, se kterou se znovu peče…bála bych se, že to budu mít odspodu spálené…
jo, to ti rozumím, nevím, sama jsem nic podobného zatím nepekla 🙂
My tak děláme i domácí pizzu, předpéct a pak další ingredience na pizzu, nikdy se mi nestalo, že by to bylo připečené.
aha, no u nás se pizza též nedělá, takže s tím opravdu žádnou zkušenost nemám