Domácí arašídové máslo:

Vytisknout recept
Není to sice tak zdravý, abyste se tím cpali od rána do večera, ale jako dochucení různejch sladkejch kaší při zdravý stravě je podle mě ideální.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 500 ml
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g neochucených arašídů
  • 1 lžíce slunečnicového nebo arašídového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžičky soli

Instrukce

  • V některejch postupech jsem viděla, že se arašídy ještě před mixováním trochu opečou. Pro výraznější chuť to určitě na suchý pánvi nebo v troubě na plechu doporučuju. Já ho dělala ale bez opečení. Všechny ingredience jsem tím pádem jenom dala do mixéru a začala na plnej výkon mixovat.
  • Dost často jsem mixér zastavovala a stěrkou jsem stírala směs ze stěn, abych tomu mixování trošku pomohla. Tenhle proces jsem opakovala do tý doby, než nevzniklo máslo. Jak dlouho budete mixovat záleží na výkonu vašeho stroje. Jak už jsem psala v úvodu, já to do týhle konzistence mixovala asi dvacet minut.
  • Je to fakt strašně jednoduchý a chce to jenom trpělivost. Do másla se taky často přidávaj nasekaný kousky arašídů nebo třeba kakao. To už záleží ale jenom na vás.
  • Tak šup do kuchyně!
9 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Arašídové máslo jsem ochutnala jednou a za mě špatná volba. Od té doby ho nevyhledám 😆

  2. Tohle je něco jako nutella. Nejlépe se nezdržovat s mazáním na nic, zabodnout vidličku a… 😀

  3. No bohužel jsem “čuně”, jak je něco takového doma po ruce, většinou se neudržím…..

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account