plněný croissant

Vytisknout recept
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Celkový čas 5 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 větší máslový croissant
  • 1 plátek šunky
  • 1 plátek sýra
  • 2 vejce
  • hrst bylinek pažitka, koriandr, petrželka – co máte rádi
  • sůl

Instrukce

  • Croissant jsem rozřízla přibližně do dvou třetin po celý délce nožem a vyložila jsem ho oblíbenou šunkou a sýrem. Rozpálila jsem si malou pánev, do mističky jsem si rozklepla dvě vajíčka, osolila jsem je a promíchala jsem je vidličkou. Směs jsem vlila na pánev, hned jsem stáhla oheň na minimum a plochou vařečkou jsem začala vejce ode dna pánve “škrábat”, dokud nebyla hotová. Vajíčka se ve finále nesmí drobit. Celkově prostě u míchanejch vajec platí, že čím míň je budete trápit na pánvi, tím líp pro ně. Každej na to má ale stejně svoji metodu, takže se jí bude držet. Hotový vajíčka jsem na závěr posypala čersvejma bylinkama a dala je dovnitř croissantu.
  • Tak šup do kuchyně!
10 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Kroasány máme rádi, náš dvouletý vnouček jim říká mačkací rohlíky. Suché nebo plněné šunkou a sýrem, jsou výborné 🥐🥐🥐

  2. 5 stars
    Dobrý nápad. Znám to jen na sladko.

  3. Sice jsem dosud jedla jen sladký croissant, buď čistě máslový nebo s nutellou. Ale tento slaný bych si taky dala, na snídani nebo odpolední svačinu, klidně i večeři. 🙂

  4. Nádhera, takto na slano to také musí být dobré, jistě bych si pochutnala.

  5. HelenaSvatková 1 rokem ago

    Já si kupuji slaný croissant, protože mám svůj způsob stravování, ale určitě to bude dobrota plněný croissant.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account