Pečená Kachna a cibulové zelí

Vytisknout recept
Kachnu řádně nasolime a pokminujeme ze všech stran. 
Dáme péct do trouby cca na hodinu na 100° ( záleží jak velká je kachna ) pokud pečeme polovinu stačí hodina. Když je větší necháme déle.  
Důležité je ničím nepodlévat
Mezitím si nakrájíme cibuli na větší kousky a česnek na plátky . 
Do většího hrnce dáme asi 4 lžíce sádla a vypeku který pustila kačena. 
Cibuli podusíme a přidáme česnek. 
Po cca hodině vytáhneme z trouby a cibuli s česnekem dáme pod rozpečenou kachnu. 
Troubu zesilime cca na 160 stupňů a pečeme ještě asi hodinu. . 
Chvíli před dopečením vytáhneme maso a zelí zahustime. (Jíškou, moukou ,bramborem) 
Necháme ještě pár minut probublat v troubě.
 
1ks - Kachna
4 lžička - Sůl
4 lžičky lžička - Kmín celý
1kg - Cibule
10stroužek - Cesnek
2 ks - Knedlík houskový nebo bramborový
příprava - 20
vaření - 120-240
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MilkaSlimáčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account