Houbové smetanové rizotto

Vytisknout recept
Na rozehřátém tuku osmahneme 1/2 cibule nakrájené hodně na jemno,přidáme na drobno pokrájený česnek a necháme osmahnout .. přidáme kuřecí prsní na 1cm velké kostičky .. osolíme,opepříme a opékáme..přidáme žampiony + sušené houby (na jemno -kousíčky max 1cm ) .. zalejeme smetanou a povaříme.. přisypeme sušenou petřželu a přiklopíme na 3 minutky.. 
Mezi tím uvařenou ráži zcedíme,pořádně propláchneme a přidáme do hrnce k houbové směsi 🙂 pomícháme a můžeme ještě před tím použít trochu houbového koření na zvýraznění chuti 😉 povaříme s rýží cca 1-2 minutky a můžeme podávat.
 
Přeji dobrou chuť 
400g - Rýže arborio
200gks - Kuřecí prsa
3špetka - sůl,pepř,sušená ptržel
1/2ks - cibule červená
4stroužek - česnek
2kapka - olej (jen na pánev)
1hrst - sušené hříbky
250ml - smetana ke šlehání 30%
50g - žampiony (mražené či čerstvé,mohou být i z konzervy)
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Veronika Švadlenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account