Houbové smetanové rizotto

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila Veronika Švadlenková

Ingredience

  • 400 g Rýže arborio
  • 200 g Kuřecí prsa
  • dle chuti Sůl, pepř, sušená petržel
  • 1/2 ks Červená cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • Olej - jen na pánev
  • 1 hrst Sušené hříbky
  • 250 ml Smetana 30%
  • 50 g Žampióny

Instrukce

  • Na rozehřátém tuku osmahneme 1/2 cibule nakrájené hodně na jemno, přidáme na drobno pokrájený česnek a necháme osmahnout .. přidáme kuřecí prsní na 1cm velké kostičky .. osolíme, opepříme a opékáme.. přidáme žampiony + sušené houby (na jemno -kousíčky max 1cm ) .. zalejeme smetanou a povaříme.. přisypeme sušenou petřželu a přiklopíme na 3 minutky.. 
    Mezi tím uvařenou ráži zcedíme, pořádně propláchneme a přidáme do hrnce k houbové směsi 🙂 pomícháme a můžeme ještě před tím použít trochu houbového koření na zvýraznění chuti 😉 povaříme s rýží cca 1-2 minutky a můžeme podávat.
     
    Přeji dobrou chuť 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account