Vůně svaříku k Vánocům bezpochybně patří. Spolu s trdelníkem je pro mě každoroční nezbytností (a jedinou spásou) na Vánočních trzích. Letos jsem se rozhodla si ho poprvé “uvařit” doma. A o recept se s Vámi podělím v dnešním článku. Tak na zdraví a poklidné přežití (prožití) svátků Vánočních.
 

 
 
Na svařák budete potřebovat: 

    láhev červeného vína
    1 ks skořice
    cca 5ks hřebíčku
    3 lžíce cukru (klidně víc, záleží na každého chuti)
    kůra z půlky pomeranče či citrónu (já použila domácí citrón)

 

 
Postup:
Smícháme všechny přísady a vaříme na mírném plameni dokud se ve víně neobjeví malé bublinky. (Je důležité přivádět k varu pomalu, jinak se z vína vypaří alkohol – a to nechceme!) Pak přecedíme a necháme chvilku odstát. Pijeme teplé.
 
 

Tak na Vaše zdraví! A dejte mi třeba vědět jak se Vám svařáček povedl…

 

 
♥Lucija
@lucijavesela
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account