Vůně svaříku k Vánocům bezpochybně patří. Spolu s trdelníkem je pro mě každoroční nezbytností (a jedinou spásou) na Vánočních trzích. Letos jsem se rozhodla si ho poprvé “uvařit” doma. A o recept se s Vámi podělím v dnešním článku. Tak na zdraví a poklidné přežití (prožití) svátků Vánočních.
Na svařák budete potřebovat:
-
láhev červeného vína
1 ks skořice
cca 5ks hřebíčku
3 lžíce cukru (klidně víc, záleží na každého chuti)
kůra z půlky pomeranče či citrónu (já použila domácí citrón)
Postup:
Smícháme všechny přísady a vaříme na mírném plameni dokud se ve víně neobjeví malé bublinky. (Je důležité přivádět k varu pomalu, jinak se z vína vypaří alkohol – a to nechceme!) Pak přecedíme a necháme chvilku odstát. Pijeme teplé.
Tak na Vaše zdraví! A dejte mi třeba vědět jak se Vám svařáček povedl…