Výborné pohankové palačinky, děti je zbožňují!

Vytisknout recept
Pohankové palačinky jsou výborné, snadné a zdravé! Mají je rády i děti. Věděli jste, že pohanka obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin, může být cenným zdrojem dietních bílkovin pro osoby citlivé na lepek a obsahuje řadu nenasycených mastných kyselin? Má také řadu dalších prospěšných účinků, ale o těch zase příště…
Kategorie Dezert
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Zita Kolínská

Ingredience

  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 vejce
  • 100-150 g hladké pohankové mouky
  • 200 ml mléka
  • kokosový olej na smažení

Instrukce

  • Ingredience smícháme dohromady, až vznikne těsto s konzistencí tak akorát na palačinky (ani moc řídké, ani most hutné). Je možno ředit mlékem nebo naopak zahušťovat moukou. Poté smažíme na malém množství kokosového oleje, který má tu skvělou vlastnost, že se nepřipaluje.
  • Podáváme s marmeládou nebo s ovocem.
  • Dobrou chuť!
4 Komentářů
  1. NelaVávrová 1 rokem ago

    5 stars
    ty miluji i já

  2. 5 stars
    Lákavé palačinky ve zdravější verzi.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    občas děláme, pohankové jsme ale již dlouho neměli. Včera byly z vloček lívanečky s tvarohem a banánem, vynikající

  4. Palačinky a lívance si doma čas od času rádi uděláme.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account