Olejová bublanina s rybízem

Vytisknout recept
 
1. Žloutky oddělené od bílků dáme do hlubší mísy, přisypeme cukr a šleháme do husté            pěny.
 
2. Přidáme olej a vlažnou vodu a zamícháme (můžete šlehat, ale stříká to).
 
3. Vmícháme ušlehaný bílek a nakonec mouku s práškem do pečiva.
 
 
4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo klasika sádlo + strouhanka).
 
 
5. Ovoce volíme dle chuti – rybíz, višně, třešně (nejlépe bez pecek), meruňky.
 
Pečeme při teplotě 180°C asi 20 - 30 minut.
ks - 5 vajec (žloutky zvlášť)
ks - 250 g cukr krystal
ks - 100 g olej
ks - 100g vlažné vody
ks - ½ sáčku prášku do pečiva
ks - 250 g polohrubá mouka
příprava - 10 minut
vaření - 20 - 30 minut
Kategorie Cukroví
Uvařila LibušeNovotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account