Tvarožník

Vytisknout recept
Obdobný recept dělávala již před více jak 40 lety moje maminka. Tehdy to byla hodně laciná záležitost a tak se u nás vyskytoval poměrně často. Místo sušeného ovoce do něj dávala vypeckované čerstvé, či kompotované třešně.
Já si ho nyní přizpůsobila ke svému stylu vaření a pečení.
Do hlubší misky dáme povolené máslo, přidáme tvarohy, med, vanilkový cukr a žloutky. Vše pořádně vymícháme. Ve vedlejší nádobě si vyšleháme pevný sníh z bílků. Do tvarohové směsi přidáme kandované ovoce a pokrájené sušené ovoce, já nejčastěji dávám švestky a meruňky, někdy rozinky, brusinky...prostě to, co je zrovna doma, citronovou kůru a vše znovu zamícháme. Nakonec přidáme hrubou krupici s kypřícím práškem a sníh z bílků. Lehce promícháme a dáme na pekáček vyložený pečícím papírem. Dá se péct i v bábovkové či dortové formě.
Peču v troubě vyhřáté asi na 170°C kolem 35 minut. Kdo chce, před podáváním může pocukrovat.
3ks - Tvaroh
3ks - Vejce
5lžíce - hrubá krupice
3lžíce - med
8dkg - máslo
1ks - vanilkový cukr
3/4ks - prášek do pečiva
ks - citronová kůra
10dkg - kandované ovoce
10-15dkg - libovolné sušené ovoce pokrájené
příprava - 20
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account