Restovaná zelenina

Vytisknout recept

Jak vykouzlit kotel plný zeleniny

 
Rajčata omejeme a odstraníme vnitřek, takže zůstane pouze vnější dužina. Nakrájíme na silnější plátky.
Papriky omejeme a nakrájíme na silnější plátky.
Cuketu neloupeme, ale pouze omejeme a nakrájíme na silnější plátky. Je vhodnější menší cuketa, aby tam nebyla velká  jádra.
Žampióny omejeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a restujeme cibuli.
Postupně orestujeme každou zeleninu a to zvlášť.
To všechno smícháme dohromady, ochutíme solí a pepřem.
 
Protože nejsme žádní troškaři, průměr hrnce na obrázku má 40 cm.

 

Zeleninu restujeme tak, aby nebyla úplně rozbředlá.

Zejména papriky by měly zůstat lehce křupavé.


1kg - rajčata
3ks - cibule
2ks - cuketa
4ks - paprika
8ks - žampióny
1dcl - olej
1špetka - sůl
1špetka - mletý černý pepř
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Přílohy
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account