Brownies s mandlemi a burákovým máslem
Ingredience
- 200 g hořké čokolády 70%
- 50 g másla
- 80 g hladké mouky Babiččina volba
- 2 vejce
- 150 g hnědého cukru
- špetka soli
- 100 g mandlových lupínků
- Poleva 1
- 100 g mléčné čokolády na vaření
- 50 g másla
- Poleva 2
- 100 g burákového másla
- 50 g másla
Instrukce
- Troubu předehřejte na 180°C, formu vymažte trochou másla a vyložte pečícím papírem.
- V misce nad vodní lázní nechte rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s máslem.
- Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte mouku, sůl a poté rozpuštěnou čokoládu. Nakonec vmíchejte mandlové lupínky. Těsto vylijte na plech a mírně uhlaďte. Pečte v troubě cca 15 až 20 minut. Po upečení dejte brownies vychladnout.
- Mezitím si připravte polevy: Mléčnou čokoládu rozpustíme s máslem stejně jako čokoládu na brownies. Brownies polejte polevou a rozetřete po celém povrchu.
- Burákové máslo dejte do hrnku nebo misky, vmíchejte na kostky nakrájené máslo a zahřejte. Můžete vložit na 30 sekund do mikrovlnky a poté pořádně promíchat. Tuto polevu můžete brownies polévat v pruzích a poté nožem udělat vlnky, anebo stejně jako první polevu vylít celou a rozetřít.
- Polevy nechte ztuhnout a nakrájejte na čtverce.
- Rozpouštění čokolády: Můžete ji rozpustit také v menším hrnci za stálého míchání, ale tak aby se vám čokoláda nepřipálila. Případně čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnce – ale pozor, nenechávejte ji tam příliš dlouho
Tucne
Brownies robím tiež ale iný recept, no oceňujem kombináciu s arašidovým maslom.
ARASIDOVE MASLO je moje slabost, staci lzicka zaborena v kelimku 😀
Moc velká dobrota.
Ano, je to žravý…
Vypadá to sakra lákavě 🙂
Děkuji, hihi…