Brownies s mandlemi a burákovým máslem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády 70%
  • 50 g másla
  • 80 g hladké mouky Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 150 g hnědého cukru
  • špetka soli
  • 100 g mandlových lupínků
  • Poleva 1
  • 100 g mléčné čokolády na vaření
  • 50 g másla
  • Poleva 2
  • 100 g burákového másla
  • 50 g másla

Instrukce

  • Troubu předehřejte na 180°C, formu vymažte trochou másla a vyložte pečícím papírem.
  • V misce nad vodní lázní nechte rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s máslem.
  • Vejce ušlehejte s cukrem, přidejte mouku, sůl a poté rozpuštěnou čokoládu. Nakonec vmíchejte mandlové lupínky. Těsto vylijte na plech a mírně uhlaďte. Pečte v troubě cca 15 až 20 minut. Po upečení dejte brownies vychladnout.
  • Mezitím si připravte polevy: Mléčnou čokoládu rozpustíme s máslem stejně jako čokoládu na brownies. Brownies polejte polevou a rozetřete po celém povrchu.
  • Burákové máslo dejte do hrnku nebo misky, vmíchejte na kostky nakrájené máslo a zahřejte. Můžete vložit na 30 sekund do mikrovlnky a poté pořádně promíchat. Tuto polevu můžete brownies polévat v pruzích a poté nožem udělat vlnky, anebo stejně jako první polevu vylít celou a rozetřít.
  • Polevy nechte ztuhnout a nakrájejte na čtverce.
  • Rozpouštění čokolády: Můžete ji rozpustit také v menším hrnci za stálého míchání, ale tak aby se vám čokoláda nepřipálila. Případně čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnce – ale pozor, nenechávejte ji tam příliš dlouho
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Brownies robím tiež ale iný recept, no oceňujem kombináciu s arašidovým maslom.

  2. 5 stars
    Moc velká dobrota.

  3. Vypadá to sakra lákavě 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account