Dvoubarevné rohlíčky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví, Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 minute
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Na světlé těsto
  • 150 g hladké mouky na křehké pečivo
  • 100 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička citronové kůry
  • Na tmavé těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce holandského kakaa

Instrukce

  • Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.
  • Před přípravou rohlíčků si zapněte troubu a předehřejte ji na 170 °C. Vyndejte těsto z lednice a nechte ho asi půl hodiny povolit. Nyní tvarujte kuličky o průměru přibližně 1,5 až 2 cm. Z každé kuličky pak dlaní vyválejte hada dlouhého asi 8 cm. Na každý rohlíček zatočte kolem sebe světlého a tmavého hada a poté lehce zatlačte tak, aby se prameny spojily. Můžete i jemně poválet, aby bylo těsto po celé délce stejně silné. Vytvarujte rohlíček a konce ohněte k sobě. Pečte vždy celý plech 8 minut.
  • Čerstvě upečené rohlíčky jsou křehké, tak je opatrně dejte na mřížku a nechte zchladnout. Uchovávejte v uzavřené dóze, při servírování můžete jemně pocukrovat.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Toto je dobrota, ktorú zbožňujem už od detstva.

  2. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Děkuji za pochvalu.

  3. 5 stars
    Krásné rohlíčky a jsou určitě moc chutné.

  4. zajímavé a jistě chutné

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account