Čas prázdnin a horkých letních dnů je v plném proudu. Pokud také dumáte a vymýšlíte, co rychlého a lehkého připravit svým dětem a přitom si dosytosti užívat sluníčka, pak je tento recept určitě pro vás. Palačinky jsou tím pravým pokrmem, kterým nikdy nešlápnete vedle. Pochutnají si na nich jak děti, tak i mlsné jazýčky dospělých.
Sladkým palačinkám plněným Pařížskou šlehačkou a čerstvým letním ovocem nelze odolat. Jsou snadné, rychlé a vydatné. Když do těsta přidáte kakao, budou o to víc lákavější a křupavější.
Co budete potřebovat na 4 - 6 porcí?
- 3/4 hrnku špaldové mouky (komu příliš nelahodí, nechť ji zamění za klasickou bílou)
- 300 ml (rostlinného) mléka
- 1 PL kakaového prášku
- 2 vajíčka
- strouhanou kůru z 1 BIO citronu
- 2 PL medu
- špetku soli
- 4 PL nasekaných vlašských ořechů
Ještě pánvičku s nepřilnavým povrchem a trochu oleje na smažení.
Na náplň pak 250 ml Pařížské smetany a 1 hrnek čerstvého sezónního ovoce (maliny, ostružiny, rybíz, angrešt...)
V mléce rozkvedlejte vajíčka. Přidejte med, sůl a kůru. Zamíchejte a po částech sypte mouku s kakaovým práškem. Vyšlehejte do hladkého vláčného těsta, které nechte chvilku odpočinout.
Na rozpálené pánvičce potřené olejem osmažte dozlatova 8 - 10 kousků palačinek (záleží na průměru pánve).
Vyšlehanou Pařížskou šlehačkou do husté krémové pěny plňte palačinky, zdobte ovocem a zasypávejte vlašskými ořechy.
Můj tip: pro ještě šťavnatější a přitažlivější chuť každou palačinku potřete slabou vrstvou rybízového džemu.
Dobrou chuť a příjemný gurmánský zážitek!
3/4hrnek - Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)300ml - (Rostlinné) mléko1lžíce - Kakaový prášek2ks - Vajíčka1ks - Strouhaná kůra z BIO citronu2lžíce - Med1špetka - Sůl50ml - Olej na smažení1ks - Pařížská smetana ke šlehání (250 ml)1hrnek - Čerstvé ovoce (maliny, rybíz, angrešt...)4lžíce - Vlašské ořechypříprava - 20vaření - 20