Pečené plněné papriky, které si hned oblíbíte.

Vytisknout recept
 
Na pánvi na oleji osmažíme houby, k nimž jsme přidali sůl, kmín, pepř a papriku. Namočíme si v mléce starší nakrájené rohlíky na kostičky. Nastrouháme si tvrdý sýr na jemném struhadle a nakrájíme si nadrobno šunkový salám. Papriky si umyjeme a podélně rozpůlíme.
V míse si smícháme vychladlé smažené houby s rohlíky, vejci, kořením, sýrem a uzeninou. Přidáme 2 stroužky česneku utřené se solí. Podle potřeby zahustíme směs strouhankou. 
Na plech dáme pečící papír, který pokapeme olejem. Na něho poskládáme poloviny paprik, které posolíme, pokapeme olejem a naplníme směsí. 
Pečeme  v troubě při teplotě 175°C asi 50 minut. Před koncem pečení poklademe papriky kouskem másla a dáme dopéci. 
Podáváme s pečenými bramborami a obložíme syrovou zeleninou. 
 
 
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Dáme na pečicí papír, posolíme, posypeme kmínem a pokapeme olejem. 
Pečeme při teplotě 200°C asi 30 minut. 
 
 
 
 
 
                            Přeji dobrou chuť a skvělé kulinářské zážitky!!!
8ks - slovenské papriky
300g - mražené houby ( směs )
300g - tvrdý sýr ( madeland)
2ks - vejce
100ml - mléko
3ks - tvrdší rohlíky
200g - šunkový salám
1hrst - strouhanka
50g - máslo
2lžíce - olej
3lžička - sůl
1špetka - mletý pepř
1lžička - mletá paprika
1lžička - oregano
2lžička - pažitka
1lžička - kmín
2stroužek - česnek
příprava - 45
vaření - 50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account