Cuketa po italsku - lehké a chutné jídlo

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila MarieHajdová

Ingredience

  • 2-3 ks Cuketa
  • 1 ks Cibule červená
  • 3-4 stružek Česnek
  • 5-6 ks Sušená rajčata
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Bazalka
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmazán na ozdobu

Instrukce

  • Italská kuchyně je lehká, rychlá, plná zeleniny a výrazných chutí. Použijete-li při přípravě i podávání italské víno, nemůžete udělat chybu!
    Cuketu si omyjeme a nakrájíme na půlkolečka, nemusíme ji loupat. Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Používáme-li sušená rajčata, namočíme si je teď do teplé vody. 
    Na rozpáleném olivovém oleji smažíme minutu cibuli a česnek, pak přihodíme plátky cukety. Na vysokém plameni opékáme cca 5 minut, až bude cuketa i česnek chytat barvu, hlídáme především česnek, nesmí se spálit!
    Rajčata, ať už sušená a namočená, nebo nakládaná, si nakrájíme na menší kousky, přidáme do pánve k cuketě. Z naložených rajčat můžeme přidat i trochu oleje, podlijeme trochou vody, eventuálně bílého vína (cca 1-2 dl), pepř, sůl a bazalku. Se solí ovšem opatrně, rajčata bývají sama o sobě dost výrazná. Necháme podusit cca 7 minut, cuketa by měla trochu změknout, ale zůstat křehká. 
    Na talíři zdobíme hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou. Skvělé by to bylo určitě i s těstovinami, cizrnou nebo plátkem ryby. Ale nejlepší je to "jen tak", s kouskem čerstvého pečiva na vytření omáčky a sklenkou bílého či růžového vína!*enzo*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account