Světlé škvarkové pracny

Vytisknout recept
Pracny jsou druhem cukroví, který se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen úžasně chutná a krásně voní, ale je také snadný a rychlý, pokud tedy máme správně vymazané formičky. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste naši světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte „zadost“ a zároveň upečete „úplně nový“ recept!
Postup:
  1. Smíchejte prosetou mouku a cukr se žloutky a škvarky.
  2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem.
  3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
  4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny.
  5. Dejte pracny péct zhruba na 10-15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.
TIP! Škvarky jsme uškvařili ze škvařeného vepřového sádla od společnosti Ligurský s.r.o., které získalo značku kvality Klasa.

250 g - hladké mouky
120g - cukru krupice
250ks - škvarků
150ml - mléka
1ks - kulička nového koření
1/2lžička - mleté skořice
špetka - cukr moučka na obalení
příprava - 60 minut
vaření - 10-15 min
Kategorie Chuťovka
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account