Piškotový dortový korpus

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 vejce
  • 5 dkg cukr moučka
  • 1 polévková lžíce vody
  • 5 dkg polohrubá mouka
  • trochu kypřicího prášku na 6 vajec 1 balíček kypř. prášku
  • Do dortové formy o průměru 26 cm připravittěsto z 6 vajec

Instrukce

  • Vejce rozdělte do dvou mís na žloutky a bílky.
  • V jedné míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
  • V druhé míse utřete žloutky s cukrem, přidejte vodu, poté mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • Nakonec postupně zlehka přimíchejte ušlehaný sníh.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C.
8 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Klasický korpus. Nejraději mám tento světlý,

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Super ):)

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Klasika, kterou asi děláme občas všechny 🙂

    • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Tak tak…já to mám od maminky naučeno na polévkové lžíce…co vejce, to vrchovatá lžíce cukru, mouky…

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Základní a naprostá klasika, bez které se dobrý dort neobejde.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Ano, i to je někdy umění, dobrý základ.

  4. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Už len nejaký chutný krém a krásna torta je na svete.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Ano, nechám na každém, co má rád.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account