vepřová pomazánka

Vytisknout recept
pro dědu a přítele
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 2 hours
Celkový čas 2 hours 10 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg
  • vepřového bůčku bez kosti a s kůží
  • 300 ml
  • vody
  • 15 g
  • soli 1 lžíce
  • pepř

Instrukce

  • 1
  • Vepřové maso omyjeme a odkrojíme kůži. Zbytek nakrájíme na kostky nebo proužky a dáme do silnostěnného nebo litinového hrnce. Kůži přidáme v celku. Zalijeme vodou, zakryjeme poklicí, postavíme na mírný plamen a pomalu dusíme 2 hodiny pod bodem varu.
  • 2
  • Po 2 hodinách maso osolíme, odkryjeme poklici, vyjmeme kůži a pomalu vydusíme všechnu vodu. Bude to trvat další 2 až 3 hodiny a maso by již mělo zezlátnout.
  • 3
  • Na konci rillettes dochutíme pepřem, promícháme a naplníme do čistých misek nebo sklenic. Skladujeme zakryté a v chladu.
11 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 10 měsíců ago

    5 stars
    Spravím najbližšie manželovi aby si pochutnal.

  2. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Všelijaké pomazánky máme rádi.

  3. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    5 stars
    Teda, hned bych si dala, i když se těmto mlsům zdaleka vyhýbám… 🙂

    • Author
      NelaVávrová 11 měsíců ago

      já právě také, ale přítele moc nepotěším “zdravou stravou”:-D

      • Lenka Hudečková 11 měsíců ago

        můj muž je první, kdo řekne NE, tohle jíst nebudeme, ale když si udělám nebo koupím něco nezdravého pro sebe, rád si uzobne. Ale neděláme to často… oba se snažíme stále hubnout nebo aspoň udržovat váhu….
        A manžel je nyní pár dní na bezzbytkové dietě a zhubl 2 kila a já nic :-/

  4. Aneta Kollerová Mašková 11 měsíců ago

    Myslím, že děda i přítel si jistě pochutnali. 🙂 Jednou za čas je potřeba udělat změnu, aby člověk nejedl pořád to stejné.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account