Slaný závin - špenátový

Vytisknout recept
Rychlé, dobré, zasytí i jako večeře.
Kategorie Chuťovka, Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 listové těsto vyválené na placku
  • 1 balíček mraženého sekaného špenátu
  • 6 plátků sýru
  • 8 plátků dobré šunky
  • 1 vejce na potření
  • hrst semínek

Instrukce

  • Začneme tím, že si připravíme špenát podle své chuti a necháme ho vychladnout.
  • (Já do špenátu přidávám špetku muškátového oříšku, čímž se jeho chuť zvýrazní)
  • Na rozválené těsto rozložíme plátky sýru, na to šunku a potom studený špenát.
  • Zavineme a celou šišku potřeme rozkvedlaným vejcem.
  • Zasypeme např. sezamovým semínkem /ale je to na vás/.
  • Dáme péct do rozehřáté trouby na cca 30 min.
  • Máme rádi ještě teplé, klidně jako oběd nebo večeři.
  • Dá se jíst i studené.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Také mám inspiraci na další oběd. Prima recept, špenát ještě máme svůj listový.

  2. Jo, to je dobrota a také doma dělávám…Špenát do závinu vždy podusím, dochutím a tím ho zbavím i přebytečné vody.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      přesně a i kdyby ne, tak tam tu vodu pak nedám… mám na to chuť, musím zjistit, jak jsme na tom se špenátem, ale asi tu nějaký bude, tak možná v pondělí jako rychlý oběd, že udělám

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    jej to je inspirace, se spenatem me to nikdy nenapadlo, posledni dobou ten mrazeny je tak vodovy, ze bych se bala, at neni zavin mokry, ale vyzkousim, me tak napadlo spenat a ricota a nebo smetanovy syr 🙂

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      já nekupuji ten obyčejný protlak, ale většinou kostky nasekaného. Někdy se mi podaří sehnat již ochucený špenát se smetanou a ten nemá chybu, jen se musí rozmrazit a asi 10 min. podusit, jinak nic nepotřebuje.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account