Batátové housky bez lepku

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 14 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • batáty sladké brambory
  • 3 x 100 g
  • Tapioková mouka
  • 100 g
  • Přirozeně bezlepková směs universální Jizerka
  • 260 x 1 g
  • máslo
  • 2 x 100 g
  • vejce slepičí
  • kus 55 g
  • cukr bílý
  • lžíce 10 g
  • sůl kuchyňská
  • 3 g
  • česnek sušený granulovaný
  • 4 x 1 g
  • tymián
  • 4 x 1 g
  • kypřící prášek do pečiva Dr. Oetker
  • 6 x 1 g
  • Parmezán Parmigiano Reggiano Lovilio
  • kus 100 g
  • Italiamo sušená rajčata
  • 30 g
  • mléko polotučné 1 5% tuku
  • 50 ml

Instrukce

  • 1
  • 100g batátů pokrájíme opravdu nadrobno a osmahneme na másle do změknutí.
  • 2
  • Zbylých 200g batátů uvaříme a rozmixujeme na pyré.
  • 3
  • V míse smícháme ostatní suroviny s batátovým pyré a osmahnutými kousky batátů. Vmícháme strouhaný sýr a pár nadrobno pokrájených sušených rajčat (těsto můžeme rozředit trochou mléka). Nakonec vmícháme prášek do pečiva
  • 4
  • Z těsta vytvarujeme bochánky (cca 12 - 14), které dáváme na plech s pečícím papírem. Nahoře nařízneme do kříže a potřeme mlékem.
  • 5
  • Pečeme na 180°C cca 30 minut
4 Komentářů
  1. Pokud někdo musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak jistě OK. Já kdysi vyhrála pár bezlepkových mouk a pečivo z nich nám “moc nejelo”, je to opravdu rozdíl v chuti.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zajímavé housky

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account