Piškotový dortový korpus

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 vejce
  • 5 dkg cukr moučka
  • 1 polévková lžíce vody
  • 5 dkg polohrubá mouka
  • trochu kypřicího prášku na 6 vajec 1 balíček kypř. prášku
  • Do dortové formy o průměru 26 cm připravittěsto z 6 vajec

Instrukce

  • Vejce rozdělte do dvou mís na žloutky a bílky.
  • V jedné míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
  • V druhé míse utřete žloutky s cukrem, přidejte vodu, poté mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  • Nakonec postupně zlehka přimíchejte ušlehaný sníh.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C.
8 Komentářů
  1. 5 stars
    Klasický korpus. Nejraději mám tento světlý,

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Klasika, kterou asi děláme občas všechny 🙂

  3. Základní a naprostá klasika, bez které se dobrý dort neobejde.

  4. 5 stars
    Už len nejaký chutný krém a krásna torta je na svete.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account