Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Suroviny na mufiny:

  • 150 g nastrouhané mrkve
  • 150 g hladké mouky
  • 70 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 velká vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 130 ml rostlinného oleje
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Suroviny na sýrový krém:

  • 250 g čerstvého sýra např.Lučina či jiný žervé
  • 100 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • pár kapek citrónové šťávy
  • 50 g ztužovače Milky cream
  • 200 g smetany na šlehání 33% – 40% tuku
  • čokoládové zdobení a dekorace
  • papírové cukrářské košíčky

Instrukce

  • Připravte si plech na mufiny a vložte do něj papírové košíčky na pečení mufinů či cupcakes.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a muškátový oříšek.
  • V další míse dobře rozšlehejte vejce s cukrem, pak přimíchejte olej a vanilkový extrakt. Přidejte suché suroviny a promíchejte do hladka.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev a nasekané vlašské ořechy a opět promíchejte.
  • Nalijte těsto do připravených cukrářských košíčků na mufiny, naplňte je zhruba do 2/3 výšky.
  • Pro naplnění můžete použít cukrářský trezírovací sáček.
  • Pečte v troubě přibližně 25 minut.
  • Nechte cupcakes vychladnout na mřížce.

Během pečení si připravte sýrový krém:

  • V míse smíchejte čerstvý sýr (žervé) se změklým máslem a vymícháme do hladka.
  • Přidejte práškový cukr a vanilkový extrakt, postupně přidávejte po částech ztužovač Milky cream (v sypkém stavu) a míchejte, dokud směs není hladká.
  • V samostatné misce vyšlehejte smetanu na šlehání.
  • Postupně přidávejte po částech ušlehanou smetanu do směsi sýra a másla a vždy jemně promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  • Při míchání přidejte několik kapek citrónové šťávy (max. 1 čajovou lžičku).
  • Krém nechte v lednici 5 minut odpočinout.
  • Mezitím si připravte trezírovací sáček ( může být jednorázový i látkový), vložte do něj trezírovací cukrářskou špičku, nejlépe zubatou, třeba č. 1M či jinou o průměru cca 10 mm.
  • Krém vložte do sáčku a cupcakes ozdobte sýrovým krémem.
  • Na závěr krém doplňte o velikonoční čokoládové zdobení.
10 Komentářů
  1. KateřinaŠlimarová 12 měsíců ago

    Symfonie chuti

  2. 5 stars
    Krásné cupcapy, s mrkví budou pěkně vláčné a dobré.

  3. 5 stars
    Na pohľad sú veľmi originálne.

  4. Pěkné dezertíky, na toto užije naší “nevěstu” Aničku, jakožto vyučená cukrářka se v takovém zdobení přímo vyžívá…

  5. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Já na tohle “zdobení” moc nejsem, jako líbí se mi to, o tom žádná, ale sama nevytvářím 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account