Roláda s čokoládovým krémem a pomerančovou marmeládou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Suroviny na piškot :

  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 60 g hladké mouky
  • 14 g polohrubé mouky
  • 20 ml oleje
  • špetka soli

Suroviny na krém:

  • 400 g mascarpone
  • 100 g hořké čokolády Callebaut 54%
  • 2 lžíce kakaa
  • cukr dle chuti
  • pomerančová marmeláda Mackays
  • alternativa krému: směs Chocolate de Luxe 500g
  • lískooříškový krokant či plátky mandlí na zdobení

Instrukce

  • 1) Do mísy robota dejte celá vejce a cukr. Použijte šlehací metlu a šlehejte na nejvyšší otáčky do krásně nadýchané, světle žluté pěny.
  • 2) Přidejte prosátou mouku se špetkou soli a na závěr zašlehejte i olej.
  • 3) Hotové těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem. (Rozměr použitého plechu 42x30cm)
  • 4) Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů 8 – 10 minut.
  • 5) Upečený teplý piškot položte na vlhkou utěrku a ihned srolujte do rolády.
  • Příprava krému Vám zabere jen pár minut. Hravě ji zvládnete během doby, kdy se peče piškot na roládu.
  • 6) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechejte mírně zchladnout.
  • 7) Mascarpone dejte do mísy, přidejte kakao a vyšlehejte. Po chvíli přidejte i rozpuštěnou čokoládu, oslaďte dle chuti a ještě pár minut šlehejte.
  • 8) Chladný piškot namažte pomerančovou marmeládou a rovnoměrně rozetřete i čokoládový krém – malou část si dejte stranou. Srolujte a hotovou roládu potřete odloženým krémem. Posypejte plátky mandlí a dejte do chladu minimálně na 4 hodiny.
9 Komentářů
  1. 5 stars
    Krásná roláda. Bude také moc dobrá.

  2. 5 stars
    Za takéto servírovanie by sa nemusel hambiť ani šéfkuchár.

  3. To je prostě nádhera, jen dělat by se mi s tím nechtělo…

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Luxusní dezert 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account