Roláda s čokoládovým krémem a pomerančovou marmeládou
Ingredience
Suroviny na piškot :
- 4 vejce
- 80 g cukru krupice
- 60 g hladké mouky
- 14 g polohrubé mouky
- 20 ml oleje
- špetka soli
Suroviny na krém:
- 400 g mascarpone
- 100 g hořké čokolády Callebaut 54%
- 2 lžíce kakaa
- cukr dle chuti
- pomerančová marmeláda Mackays
- alternativa krému: směs Chocolate de Luxe 500g
- lískooříškový krokant či plátky mandlí na zdobení
Instrukce
- 1) Do mísy robota dejte celá vejce a cukr. Použijte šlehací metlu a šlehejte na nejvyšší otáčky do krásně nadýchané, světle žluté pěny.
- 2) Přidejte prosátou mouku se špetkou soli a na závěr zašlehejte i olej.
- 3) Hotové těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem. (Rozměr použitého plechu 42x30cm)
- 4) Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů 8 – 10 minut.
- 5) Upečený teplý piškot položte na vlhkou utěrku a ihned srolujte do rolády.
- Příprava krému Vám zabere jen pár minut. Hravě ji zvládnete během doby, kdy se peče piškot na roládu.
- 6) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechejte mírně zchladnout.
- 7) Mascarpone dejte do mísy, přidejte kakao a vyšlehejte. Po chvíli přidejte i rozpuštěnou čokoládu, oslaďte dle chuti a ještě pár minut šlehejte.
- 8) Chladný piškot namažte pomerančovou marmeládou a rovnoměrně rozetřete i čokoládový krém – malou část si dejte stranou. Srolujte a hotovou roládu potřete odloženým krémem. Posypejte plátky mandlí a dejte do chladu minimálně na 4 hodiny.
Ke kavicce
Krásná roláda. Bude také moc dobrá.
Za takéto servírovanie by sa nemusel hambiť ani šéfkuchár.
Hihi.
To je prostě nádhera, jen dělat by se mi s tím nechtělo…
ani já ne, dělat se s něčím hodiny a pak se to za 5 minut sní 🙁
Berete mi slova z úst 😀
Luxusní dezert 🙂
Děkuji.