V míse smíchejte čerstvý sýr (žervé) se změklým máslem a vymícháme do hladka.
Přidejte práškový cukr a vanilkový extrakt, postupně přidávejte po částech ztužovač Milky cream (v sypkém stavu) a míchejte, dokud směs není hladká.
V samostatné misce vyšlehejte smetanu na šlehání.
Postupně přidávejte po částech ušlehanou smetanu do směsi sýra a másla a vždy jemně promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
Při míchání přidejte několik kapek citrónové šťávy (max. 1 čajovou lžičku).
Krém nechte v lednici 5 minut odpočinout.
Mezitím si připravte trezírovací sáček ( může být jednorázový i látkový), vložte do něj trezírovací cukrářskou špičku, nejlépe zubatou, třeba č. 1M či jinou o průměru cca 10 mm.
Krém vložte do sáčku a cupcakes ozdobte sýrovým krémem.
Na závěr krém doplňte o velikonoční čokoládové zdobení.