Kysnutý rebarbový koláč

Vytisknout recept
Kategorie moučník
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 45 minutes
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 1 lžíce kryštálový cukor
  • 21 g droždie
  • 250 ml mlieko
  • 500 g polohrubá múka
  • 2 ks vajcia
  • 1 dcl olej
  • 1/4 ks kypriaci prášok do pečiva
  • rebarbora
  • škorica mletá

Instrukce

  • Na dnes som si pre Vás pripravila recept na kysnutý rebarborový koláč.
     
    Je sladký a zároveň príjemne kyselkavý 😉
     
    Suroviny:
    Kvások: 21g droždia, 100 ml mlieka, 1PL kryštálový cukor
    Cesto: 500g polohrubá múka, 1/4 kypriaci prášok do pečiva, 150 ml mlieka, 100 ml oleja, 2 vajcia
    Ostatné: rebarobora, vanilkový cukor, kryštálový cukor, mletá škorica
     
    Postup:
    1. Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
    2. Do misky dáme všetky ostatné suroviny a nakoniec pridáme kvások.
    3. Cesto vymiesime ručne alebo mixérom. 
    4. Vymiesené cesto pomúčime, prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto.
     
    TIP: Rozohrejte si rúru na minimálnu teplotu (teplotu nastavte len tak, aby Vám zasietila kontrolka ohrevu) a dajte kysnúť cesto do rúry.
     
    5. Zatiaľ si očistíme rebarboru a nakrájame ju na hrubšie "kolieska".
    6. Veľký plech vymastite olejom.
    7. Vykysnuté cesto roztiahneme na plech najlepšie naolejovanými rukami.
    8. Na cesto rozložíme rebarboru, ktorú osladíme podľa chuti kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.
    9. Následne rebarboru ešte poprášime mletou škoricou.
    10. Cesto necháme na plechu podkysnúť, kým sa nám rúra zohreje na 170°C až 180°C.
    11. Pečieme do zlatova (každá rúra pečie inak, takže si treba sledovať).
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account