Kvašená zelenina

Vytisknout recept
Příprava
Na malé kousky si nakrájejte zelí a mrkev nastrouhejte na jemno.
 
Všechnu zeleninu vložte do velké mísy a posypte 10 g solí.
Zeleninovou směs pak začnete pořádně promačkávat a promíchávat dokud nezkřehne a nezačne pouštět šťávu. To trvá asi tak 5 až 10 minut. Na tomto si dejte opravdu záležet.
Do důkladně čisté sklenice vložte trochu zeleniny a pořádně napěchujte. Takto pokračujte, dokut není sklenice plná. Nesmí být ale úplně plná. Důležité je směs zeleniny pořádně napěchovat.
Do sklenice se zeleninou vložím další čistou sklenici a pořádně jí tam vmáčknu. Do druhé sklenice si vložte něco, co jí dostatečně zatíží a zelenina bude pod hladinou šťávy. Snažte se, aby zelenina nebyla po obvodu sklenic a nezačala plesnivět. Vše musí být potopené ve šťávě.
Takhle nechce sklenici na teplém místě 3 - 4 dny kvasit. poté sklenici uzavřu a dám do lednice a tam vydrží i celou zimu.
500g - Zelí
200g - Mrkev
10g - Sůl
příprava - 30 minut
vaření - 3 - 4 dny
Kategorie Přílohy
Uvařila AnnaTůmová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account