Polévka z pečených rajčat

Vytisknout recept
Příprava
 
Základ na polévku
Celá rajčata vložím do zapékací mísy a vložte do vyhřáté trouby na 200 C na 30 minut.
Cibulka na balzamikovém octě
Mezi tím, co se mi rajčata pečou si na olivovém oleji osmahnu dvě cibule, které si nakrájejte na plátky. Cibuli smažte dokut nezačne chytat krásnou barvu. Pak přidejte tři lžíce balzamikového octa a po jeho vyvaření stáhněte cibuli z plotny.
Polévka
Do hrnce si dáme 1 lžíci olivového oleje a osmahnu na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka začne chytat barvu, přidáme si nadrobno nakrájené 3 stroužky česneku. Česnek už ale neopékejte a rovnou do hrnce přidejte nakrájená opečená rajčata a přidejte i šťávu z pečených rajčat. K rajčatům přidejte i pár najemno nasekaných lístků bazalky. Poté přidejte 0,5 l zeleninového vývaru.
Polévku dochuťte solí a rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec do polévky přidejte 300 g vařených fazolí.
 
Servírování
Do misky si naberte polévku a navrch si dejte opečenou cibulku na balzamikovém octě, nasypte nějaká semínka a přidejte pár kapek olivového oleje.
1kg - Rajčata
3lžíce - Olivový olej
3ks - Červená cibule
3stroužek - Česnek
ks - Lístky čerstvé bazalky
500ml - Zeleninový vývar
1lžička - Sůl
300g - Fazole
3lžíce - Balzamikový ocet
ks - Semínka slunečnice
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Polévka
Uvařila AnnaTůmová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account