VEPŘOVÁ PANENKA A SALÁT COLESLAW

Vytisknout recept
Vepřová panenka je příjemně křehké a libové maso, které při správné přípravě dokáže nabídnout velmi šťavnatý a chutný zážitek. Pokud ji navíc doplníme lehkým coleslaw, její chuť to ještě zvýrazní a my dostaneme jednoduchý a zdravý oběd či večeři. Recept připravili kuchaři z EASYDIET - www.easydiet.cz
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Johanka Kotěšovcová

Ingredience

  • 1 ks vepřové panenské cca 400g
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • koření: rozmarýn tymián, oregano, pepř a sůl
  • 1 PL másla

Instrukce

  • Maso potřeme olejem a vyválíme ho ve směsi koření. Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z každé strany (z každé strany asi minutku) Potom ho přendáme do dvakrát přeloženého alobalu, uzavřeme a dáme do trouby na 180 st. C na 8-10 minut. Vyjmeme a necháme v alobalu odstát asi 10 minut. Pak jej opatrně rozbalíme - maso totiž pustilo šťávu, tak aby se nám nevylila. Šťávu přelijeme do pánve, kde jsme opekli maso, přidáme máslo a pokud je třeba i trochu vody (cca 50-100ml) a přivedeme k varu. Maso nakrájíme a přelijeme šťávou. Podáváme se salátem coleslaw.
  • Salát: Zelí si nakrájíme na jemné nudličky, posolíme, promícháme a necháme 10 minut odstát. Zelí pustí vodu, tu slijeme a přidáme zbylé ingredience a vše dobře promícháme.
1 Komentář
  1. 5 stars
    Panenku máme moc rádi.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account