Polévka z ředkviček. Krémová, vydatná a plná cenných vitamínů

Vytisknout recept
 
Přesvědčte se, že ředkvičky jsou jedlé úplně celé. Tato ředkvičková polévka je tomu dokonalým důkazem. Je lahodná, vydatná, krémová, se svěží chutí a plná cenných látek, které dodají organismu vitalitu.
Ředkvičky jsou velmi prospěšné lidskému zdraví. Dodávají hydrataci a celou řadu významných prvků, jako například draslík, hořčík, fosfor, kyselinu listovou, selen, sodík, vápník a železo. Z vitamínů pak céčko a béčko. 
Cenným doplňkem jsou konopná semínka, která dodají polévce vysoký obsah esenciálních mastných kyselin a posílí imunitní systém.
 
Na čtyři porce si připravte:
 
  • 10 ks ředkviček i s listy
  • 4 ks brambor (cca 500 g)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibuli
  • 3 PL oleje
  • 1 PL soli
  • Špetku čerstvě mletého pepře
  • Špetku muškátového květu
  • Špetku muškátového mletého oříšku
  • Špetku mletého kmínu
  • 1 PL konopných semínek
  • 100 ml (sójové) smetany
 
Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky.
 
Ředkvičky dobře omyjte. Listy odkrojte a plody nakrájejte na malé kousky.
 
V kastrolu na oleji zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte ředkvičkové listy spolu s nakrájenými ředkvičkami a nechte „zavadnout“. Potom přisypte brambory, zalijte vývarem a uvařte doměkka.
 
Ponorným tyčovým mixérem zeleninu rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte sůl a koření. Krátce provařte. Nakonec vlijte smetanu a odstavte z plotýnky. Zamíchejte konopná semínka a můžete servírovat.
 
Dozdobte plátky čerstvé ředkvičky a petrželovou natí. Dobrou chuť.
10ks - Ředkvičky
4ks - Brambory (středně velké)
1ks - Cibule
3lžíce - Olej (olivový, kokosový)
1lžíce - Sůl
1špetka - Mletý pepř
1špetka - Mletý muškátový květ
1špetka - Mletý muškátový oříšek
1špetka - Mletý kmín
1lžíce - Konopná semínka
100ml - (Sójová) smetana
1l - Zeleninový vývar
příprava - 20
vaření - 25-30
Kategorie Polévka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account