Jarní pošírovaný pstruh, pastinákové pyré, červená řepa a pohanka

Vytisknout recept
Obohaťte Velikonoce klasickými velikonočními jídly v originálním podání.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • POŠÍROVANÝ PSTRUH
  • 4 filety ze pstruha cca 130 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvý tymián
  • 30 ml olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • PASTINÁKOVÉ PYRÉ
  • 100 g pastináku
  • 200 ml sladké smetany 30%
  • 50 g másla
  • ČERVENÁ ŘEPA POHANKA
  • 1 předvařená červená řepa
  • 2 šalotky
  • 250 g pohanky
  • Sladká smetana 30%
  • 50 g parmezánu
  • NA DOKONČENÍ
  • Svazek hráškových výhonků

Instrukce

  • Rybu opláchneme, osušíme a vykostíme. Nakrájíme na porce, osolíme, šňůrkou stáhneme do ruličky a vložíme do pánve nebo jiné nádoby. Pokapeme olivovým olejem a zastříkneme bílým vínem. Připravujeme na páře po dobu 4 minut.
  • Pastinák očistíme, orestujeme na másle do zlatova, zalijeme smetanou a vaříme doměkka. Horkou uvařenou zeleninu rozmixujeme společně s máslem dohladka na tužší pyré.
  • Červenou řepu nakrájíme na kostky a orestujeme na olivovém oleji spolu se šalotkou. Přidáme pohanku, krátce orestujeme a zastříkneme bílým vínem. Podléváme vodou nebo vývarem, dokud pohanka nezměkne. Nakonec přidáme smetanu a parmezán.
  • Podáváme na plytkém talíři dozdobené čerstvými hráškovými výhonky.
  • Autor receptu: RESORT VALACHY — ZÁŽITKOVÁ RESTAURACE LANTERNA z Velkých Karlovic
  • Foto receptu: David Peltán
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account