Moje první špaldová bábovka

Vytisknout recept
Nechala jsem se zlákat mou velkou inspiroženou Slávkou Fran. a změnila jsem trochu ingredience v receptu - zdravé za ty běžné... Takže polohrubou mouku jsem nepoužila, ale špaldovou celozrnnou, je moc dobrá...Třtinový cukr používám již delší dobu 🙂
 
Postup prací: Nejprve dáme do mísy všechny suché ingredience a promícháme, pak přidáme olej, mírně ohřáté mléko (dávám do MVT na 30 sec) a nakonec celá vejce. Vše promícháme a vlijeme do formy...Tu jsme vymazali máslem nebo olejem a vysypali strouhankou 🙂
 
Peču prvních 5 min. na 200°C, pak asi 30 min. na 170°C - záleží na troubě a způsobu pečení.
 
Bábovka je jemná a moc chutná :-). Na přízdobu jsem si došla ven natrhat fialky a sedmikrásky, použila jsem lžíci zakysané smetany.
 
Dobrou chuť a Slávi, Tobě velký dík, přeje Hudlenka
1 1/2hrnek - špaldová mouka
1hrnek - kokos
1/2hrnek - třtinový cukr
1ks - prášek do pečiva
1/2hrnek - slunečnicový olej
1hrnek - mléko (mírně nahřáté)
3ks - vejce celá
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account