ŘEPOVO-JABLEČNÁ POMAZÁNKA

Vytisknout recept
Kořenová zelenina, jako například řepa, je typickým zdrojem betakarotenu, ale kromě toho obsahuje i množství vitamínu C, K či dalších antioxidantů. Kromě imunity tak podporuje i trávení či kvalitní spánek (díky cholinu) as ním spojenou dobrou náladu, která padne vhod vždy, no ne? Recept připravili kuchaři z EASYDIET - www.easydiet.cz
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 minute
Celkový čas 1 minute
Porce 8 porcí
Uvařila Johanka Kotěšovcová

Ingredience

  • 300 g červené řepy
  • 100 g jablek
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ČL jablečného octa
  • 1 špetka soli
  • 100 ml vody
  • 50 g sýra fety pokrájeného na kostičky
  • 1 PL nastrouhaného křenu

Instrukce

  • Červenou řepu uvaříme ve vodě do měkka (cca 1 hodinu), necháme vychladnout a následně oloupeme. Jablíčka oloupeme a najemno nastrouháme spolu s červenou řepou. Přidáme zbylé suroviny a promícháme. Podáváme na celozrnném chlebíčku.
1 Komentář
  1. 5 stars
    Krásně barevné. Vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account